Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Christelijk Noodhulpcluster haalt 1,5 miljoen op met noodhulpactie Beiroet

15 september 2020

Naast Giro555 heeft ook het Christelijk Noodhulpcluster een actieperiode gehouden voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. De opbrengst van de actie ‘Beiroet in puin’ loopt richting de anderhalf miljoen euro. De noodhulp richt zich vooral op de meest kwetsbare inwoners van Beiroet, zoals de armste inwoners van Libanon, vluchtelingen en migranten.

Mensen ruimen puin in Beiroet.
Mensen ruimen puin in Beiroet. © Omarmougharbel photography

door Redactie Vf

Het Christelijk Noodhulpcluster is een groep hulporganisaties bestaande uit Dorcas, EO-Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA, die in actie komt wanneer er een grote humanitaire ramp heeft plaatsgevonden.

De hulp van het Noodhulpcluster richt zich voornamelijk op het verzorgen van de eerste basisbehoeftes, zoals het uitdelen van voedselpakketten voor hen die geen geld meer hebben of om de verwoeste voorraad opnieuw aan te vullen. Ook ondersteunen de hulporganisaties de meer dan 300.000 mensen die dakloos zijn geraakt bij het herstel van hun woning. Daarnaast worden mensen financieel ondersteund met contant geld; ‘een manier van helpen die de waardigheid van de betrokkenen in stand houdt,’ aldus het Noodhulpcluster. ‘Met cash kan men zelf bepalen wat het meest nodig is. Eten, gezondheid, reparaties of andere zaken. 

Gezondheid

Ook gaat er een deel van de opbrengst naar fysieke en mentale gezondheid. Ook in Libanon waart het coronavirus nog altijd rond en de ontploffing is voor velen een traumatische ervaring geweest. Het Christelijk Noodhulpcluster doet in Beiroet aan traumaverwerking voor kinderen en volwassenen en deelt zeep en andere hygiënematerialen uit.

Lange termijn

Vanaf oktober beginnen de werkzaamheden voor herstel en wederopbouw op de lange termijn. De inwoners van Beiroet zijn nog lang niet uit de problemen, benadrukken de hulporganisaties. Het is daarom ook nog steeds mogelijk om een donatie te doen aan een van de zes organisaties.

Meer over Dorcas Woord en Daad Noodhulp Giro555 ZOA Beiroet Christelijk Noodhulpcluster EO-Metterdaad Red een Kind Tear

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close