Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Nationaal MS Fonds en MS-Anders als één organisatie verder

3 september 2020

Gezondheidsorganisatie MS-Anders en het Nationaal MS Fonds hebben per 1 augustus hun krachten gebundeld. De non-profit zal onder de naam Nationaal MS Fonds verder gaan en focussen op onderzoek, coaching en voorlichting.

Logo's van MS-Anders en Nationaal MS Fonds
Logo's van MS-Anders en Nationaal MS Fonds

door Redactie Vf

Multiple sclerose is een van de meest invaliderende ziekten. Doordat het afweersysteem van MS-patiënten niet goed werkt, worden zenuwcellen aangevallen en beschadigd. Uiteindelijk kan dat leiden tot verlammings- en uitvalsverschijnselen. Ondanks de diverse onderzoeken die naar de ziekte zijn gedaan is er nog geen oplossing.

Ook MS-Anders zette zich de afgelopen jaren in om MS uit de wereld te helpen en om de kwaliteit van leven van huidige patiënten te verbeteren door praktische hulp en voorlichting te bieden. Omdat de twee organisaties elkaar op veel vlakken aanvullen, hebben ze besloten samen verder te gaan.

‘De laatste jaren is er veel kennis vergaard over de oorzaak en behandeling van MS. Maar we zijn er nog niet en we moeten nu doorpakken,’ licht directeur-bestuurder van het Nationaal MS Fonds Rianne Wisgerhof toe. ‘Als één organisatie kunnen we de strijd tegen MS nog efficiënter en effectiever aangaan.’

Meer over Gezondheid Fusie MS Anders Nationaal MS Fonds

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close