Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Postcode Loterij waarschuwt voor phishingberichten uit naam van Gaston

10 augustus 2020

De Nationale Postcode Loterij kampt met oplichters die uit naam van de loterij geld proberen af te troggelen bij deelnemers. ‘We hebben meerdere berichten ontvangen dat er namens onze ambassadeur Gaston Starreveld via Instagram en Facebook contact wordt opgenomen, door deze persoon wordt gemeld dat men een prijs heeft gewonnen en dat men daarvoor geld moet overmaken. Deze berichten zijn vals en niet van ons of Gaston afkomstig.’

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // wk1003mike

door Redactie Vf

Valse telefoontjes

Eerder deden er al valse telefoontjes de ronde. Mensen werden toen gebeld met het bericht dat ze een geldprijs van 375 euro hadden gewonnen. Daarna konden ze via een link in een sms hun bankrekening ‘verifiëren’. ‘Ook deze gesprekken en sms’jes zijn niet afkomstig van ons’, aldus de loterij. 

De Postcode Loterij zegt melding te hebben gemaakt van de oplichtingspogingen. ‘We vinden het vervelend dat dit gebeurt en houden het nauwlettend in de gaten. Waar mogelijk nemen we stappen om onze deelnemers hiertegen te beschermen.’

Abonnement 

De Postcode Loterij kent haar deelnemers, omdat ze meespelen op abonnementsbasis. Winnaars ontvangen hun prijzen altijd automatisch. Om een prijs in de loterij te innen hoeven deelnemers nooit extra geld over te maken.

Bij twijfel kunnen deelnemers bellen met de klantenservice via 088-0201010.

Meer over Loterijen Fraude Goede Doelen Loterijen PostcodeLoterij Oplichting Gaston Starreveld Phishing

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close