Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Giro555 opengesteld voor Libanon

7 augustus 2020

Vandaag starten de samenwerkende hulporganisaties een Nationale Actie voor de slachtoffers van de allesverwoestende explosie in Beiroet.

Directeur Garance Reus-Deelder en Danny Ghosen tijdens de lancering van een Giro555-actie voor Libanon.
Directeur Garance Reus-Deelder en Danny Ghosen tijdens de lancering van een Giro555-actie voor Libanon. © ANP/Robin van Lonkhuijsen

door Redactie Vf

De hulpvraag na de explosie is enorm. Het gezondheidssysteem kan de hulpverlening nauwelijks aan en was al overbelast als gevolg van de coronapandemie. De ramp heeft sinds dinsdag tenminste 140 mensen het leven gekost, meer dan 5.000 mensen zijn gewond en honderden worden nog steeds vermist. Daarnaast zijn meer dan 300.000 mensen ontheemd. Alleen al in Beiroet dreigen een half miljoen kinderen ondervoed te raken. Verwacht wordt dat het aantal slachtoffers de komende dagen nog verder stijgt. De samenwerkende hulporganisaties, verenigd in Giro555, roepen iedereen in Nederland op om in actie te komen voor de slachtoffers in Beiroet.

“De combinatie van de enorme explosie, de ongekende economische crisis, het coronavirus en de omvangrijke opvang van vluchtelingen rond de stad, maken de huidige situatie ondraaglijk”, zegt Garance Reus, actievoorzitter van Giro555. “Nog steeds worden er mensen onder het puin vandaan gehaald en er is een grote behoefte aan drinkwater, medicijnen en onderdak. Als samenwerkende hulporganisaties slaan we de handen ineen om geld op te halen om de hulp op te schalen.”

De hulporganisaties achter Giro555 zijn zelf, of via lokale partners, in het gebied aanwezig. Zij bieden directe noodhulp, zoals ambulancevervoer en medische zorg. De hulpverleners richten zich daarnaast ook op het zoeken naar slachtoffers tussen het puin.

Samen in actie voor Beiroet

Vanaf vanavond worden fondsenwervende spots uitgezonden op radio en zijn ze te zien op televisie en sociale media.

Journalist en programmamaker Danny Ghosen is vandaag aanwezig bij de lancering van Giro555. Volgens Ghosen “heeft de explosie de bodem onder alle Libanezen weggeslagen. Zij leefden al in een cluster-crisis van corruptie, conflicten en de vluchtelingenstromen uit Syrië. Libanezen kunnen elke hulp gebruiken.”

Hulporganisaties achter Giro555

De organisaties die gezamenlijk betrokken zijn bij Giro555 zijn:

Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, ICCO & Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International Nederland, Terre des Hommes, World Vision.

Bron: Giro555
Meer over Noodhulp Giro555 Libanon

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close