Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Voedselbanken Nederland ontvangt € 50.000 van klanten Jumbo

5 augustus 2020

Klanten van Jumbo hebben afgelopen maanden massaal gehoor gegeven aan de oproep van de supermarktketen en de Voedselbanken Nederland om hun statiegeld te schenken aan de Stay Safe & Geef campagne van Voedselbanken Nederland.

Boodschappen van Jumbo.
Boodschappen van Jumbo. © Jumbo

door Redactie Vf

Op deze wijze is in de afgelopen maanden in bijna 300 Jumbo winkels een totaalbedrag ingezameld van € 50.000. Stay Safe & Geef is in het leven geroepen als reactie op de toenemende hulpvraag door de coronacrisis. Voor de voedselbanken is het in deze tijd extra moeilijk om hun klanten in hun levensonderhoud te voorzien. Bovendien kloppen steeds meer mensen die gedupeerd zijn door de crisis aan voor hulp. Voedselbanken Nederland heeft daarom dringend behoefte aan extra middelen.

Voorzitter Leo Wijnbelt van Voedselbanken Nederland: "Wij zijn blij met alle hulp die wij in deze moeilijke tijd ontvangen. Acties waarbij een groot publiek is betrokken zijn ontzettend hartverwarmend. Het toont aan dat er veel solidariteit is onder de Nederlandse bevolking. Met deze donatie kunnen we 200 gezinnen een jaar lang helpen. Dat is echt fantastisch."

Donaties

Naast de donaties van klanten via de statiegeldmachines, doneerde Jumbo begin april samen met haar leveranciers honderdduizenden extra producten en duizenden boodschappentassen, alsmede een speciale attentie voor alle circa 12.000 vrijwilligers van Voedselbanken Nederland.

Colette Cloosterman- van Eerd, Chief Customer Officer (CCO) van Jumbo: “De voedselbanken hebben rechtstreeks te kampen met de gevolgen van de coronacrisis. Dat vraagt om extra ondersteuning. Jumbo is al sinds jaar en dag partner van Voedselbanken Nederland, juist nu willen we deze extra hulp bieden. Het doet mij goed dat veel Jumbo klanten dit ook zo zien en samen een mooi bedrag aan statiegeldopbrengsten bij elkaar hebben gespaard.” 

Meer over Coronavirus Jumbo Leo Wijnbelt Voedselbanken Nederland

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close