Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

VU Amsterdam zoekt deelnemers onderzoek gebruik data en technologie tijdens corona

Onderzoek

21 juli 2020

Nederland is een van de zes landen dat meedoet aan het internationale onderzoek ‘Nonprofit Trends Survey’ naar het gebruik van data en technologie tijdens de coronacrisis. De Vrije Universiteit in Amsterdam is bij de vergaring van de Nederlandse data betrokken.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // tadamichi

door Redactie Vf

De onderzoekers willen graag weten of organisaties de afgelopen maanden de nieuwste technologieën hebben ingezet om tijdens de coronacrisis door te kunnen gaan, of zouden ze dat juist beter moeten leren? Hoe veel vertrouwen hebben we dat de organisaties sterker uit de pandemie zullen komen en wat zijn de aandachtspunten en zorgen voor de komende maanden?

De enquête wordt onder goededoelenorganisaties en andere nonprofits uitgevoerd door het Urban Institute in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Naast Nederland en de Verenigde Staten wordt ook data verzameld uit het Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland en Frankrijk.

De Vrije Universiteit heeft de vragenlijst vertaald voor het onderzoek in Nederland. René Bekkers (VU): ‘We hopen in het nieuwe onderzoek een beeld te krijgen van het gebruik van data en technologie in Nederland, zodat we het kunnen vergelijken met andere landen. Respondenten maken kans op Amazon gift cards.’

Deelnemen aan het onderzoek? Klik op deze link: https://urbaninstitute.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_86S09YMGgaT2EpD?Q_Language=NL

Meer over Enquête René Bekkers Vrije Universiteit

Advertentie

Close