Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Miljonairs roepen overheden op: ‘Laat ons meer belasting betalen’

16 juli 2020

Een internationale groep miljonairs heeft in een open brief aan de overheden van hun respectievelijke landen gevraagd om ze meer te belasten. ‘De problemen die CoVid-19 heeft veroorzaakt en onthuld zijn niet met liefdadigheid alleen op te lossen. Regeringsleiders moeten de verantwoordelijkheid nemen om het geld dat we nodig hebben te verzamelen en eerlijk uit te geven. Wij kunnen ervoor zorgen dat we onze gezondheidssystemen, scholen en veiligheid adequaat kunnen financieren door middel van een permanente verhoging van belastingen van de rijksten op de wereld.’

Hogere belasting, beeld ter illustratie.
Hogere belasting, beeld ter illustratie. © Shutterstock // Montri Thipsorn

door Marijn Thijs

De grootverdieners verwachten dat het decennia kan duren voordat de crisis volledig opgelost is, met alle gevolgen van dien. Ze noemen werkeloosheid, armoede en leerachterstand als mogelijke problemen die opgelost dienen te worden. Ook kijken ze naar de gezondheidszorg: het tekort aan ziekenhuisbedden, mondmaskers en beademingsapparatuur zien ze als ‘dagelijkse herinnering van het gebrek aan investeringen in het publieke gezondheidssysteem.’

Nederlanders

De brief is door 83 miljonairs ondertekend, waaronder twee Nederlanders: ICT-miljardair Frans Meijer en Robert Schram, zoon van vastgoedmagnaat Jan Schram.

De ondertekenaars zeggen zich geen zorgen te hoeven maken over het verliezen van hun baan of huis, komen niet in de frontlinie te staan en kunnen zich, mochten ze ziek worden, voldoende ertegen wapenen. Ze voelen zich schatplichtig aan die mensen die dat risico wel lopen.

Belast ons

‘Dus alsjeblieft, belast ons, belast ons, belast ons. Het is de goede keuze. Het is de enige keuze.’

Lees de volledige brief en wie hem hebben ondertekend op de site van Millionaires for Humanity.

Meer over Coronavirus CoVid-19 Miljardairs Frans Meijer Millionaires for Humanity Robert Schram

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close