Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

PSI Vransen Direct Mail

Belgische Delphine Moralis wordt nieuwe algemeen directeur filantropiekoepel EFC

Personalia

16 juli 2020

Het European Foundation Centre (EFC) heeft aangekondigd dat Delphine Moralis per september de nieuwe algemeen directeur wordt. Ze is op dit moment de secretaris-generaal van de internationale tak van Terre des Hommes en heeft jarenlange ervaring op het gebied van leidinggeven aan Europese organisaties. Moralis volgt Gerry Salole op, die na 15 jaar aan het hoofd van EFC te hebben gestaan met pensioen gaat.

Delphine Moralis, nieuwe algemeen directeur EFC.
Delphine Moralis, nieuwe algemeen directeur EFC. © LinkedIn-pagina

door Marijn Thijs

De Belgische zette zich eerder in voor Missing Children Europe, Child Focus en Cable Europe. Ook was ze betrokken bij verschillende bestuurs- en adviesfuncties waaronder Concord, de Europese federatie voor ngo’s in verlichting en ontwikkeling.

‘Delphine is de perfecte persoon om op de rijke historie van het EFC te bouwen en om de organisatie naar de volgende fase te leiden en te bouwen aan een krachtigere stem en rol van filantropie in Europa,’ reageert EFC-voorzitter Angel Font. ‘Ik kijk er naar uit om samen te gaan werken en de belangrijke rol van de EFC-leden bij de bestrijding van de substantiële crises waarin we verwikkeld zijn. Niet alleen de bestrijding van CoVid-19 is een uitdaging, ook groeiende ongelijkheid en klimaatverandering vragen onze aandacht.’

Moralis is verheugd dat ze ‘op zo’n kritiek moment’ deze kans krijgt. Ze gelooft dat de Europese filantropie een grote rol in kan nemen in deze uitdagende tijd. ‘Ik heb zin om met de EFC-leden, die al zo betrokken zijn bij het vinden van de oplossingen voor de uitdagingen, aan de slag te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat dit het moment is om de filantropie van zijn beste kant te laten zien.’

Meer over EFC Gerry Salole Delphine Moralis

Marijn Thijs

Webredacteur

Als webredacteur houdt Marijn zich sinds januari 2019 bezig met fondsenwerving.nl. Daarnaast speelt hij ook een actieve rol in het redactieteam van het Vakblad fondsenwerving o.a. als eindredacteur. Hij produceerde tevens de Vf-podcastseries. Marijn haalde in 2018 een Master of Arts (MA) aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij internationale journalistiek studeerde.

Wekelijksenieuwsbrief

Hey, vond je dit nou een goed verhaal? Wil je meer van dit soort verhalen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close