Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

FD: ‘Goede doelen in spagaat met hun vermogen’

15 juli 2020

Beleggen met een risico, of je vermogen bij je houden met het risico dat je geld langzaam verdampt? Voor deze lastige keuze staan veel goede doelen, schrijft Het Financieele Dagblad. De veiligere opties leveren het minste rendement op, maar organisaties kunnen het vanzelfsprekend niet veroorloven om het zuurverdiende kapitaal achteloos rond te smijten.

Beursplein 5, Amsterdam
Beursplein 5, Amsterdam © Shutterstock // Ivo Antonie de Rooij

door Redactie Vf

82 CBF-Erkende goede doelen belegden in 2018 in aandelen. Het gaat dan vooral om de grotere organisaties die vet op de botten hebben, zoals KWF Kankerbestrijding, Natuurmonumenten, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Leger des Heils. Zij willen met het op de beurs gehaalde rendement de exploitatiekosten van de organisatie dekken, of kapitaalbehoud op langere termijn te garanderen. Sparen is op dit moment geen optie, schrijft het Financieele Dagblad.

De afgelopen jaren verschuiven goede doelen hun kapitaal naar aandelen en alternatieve beleggingen, maar dat moet met de nodige voorzichtigheid. FD vroeg het hoogleraar strategische filantropie en vrijwilligerswerk bij de Erasmus Universiteit Lucas Meijs: ‘Uiteindelijk moet je als goed doel de keuze maken: wat vind je erger: uitleggen dat je geld verdampt is of dat je hebt gegokt en dat je – al dan niet – tijdelijk geld hebt verloren?’

Lees het volledige artikel op de site van het Financieele Dagblad.

Meer over Trends Leger des Heils KWF Kankerbestrijding Natuurmonumenten Financieele Dagblad Lucas Meijs Prins Bernhard Cultuurfonds Aandelenbeurs Risico

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close