Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

'Elf procent miljardairs wereldwijd doneerde aan bestrijding coronacrisis'

9 juli 2020

Van de 2825 miljardairs op de wereld heeft ongeveer elf procent de bestrijding van de coronapandemie financieel gesteund in de periode januari tot en met mei. Van deze groep is de bijdrage bewezen. De kans bestaat dat andere miljardairs via een externe partij, anoniem of in de vorm van goederen een bijdrage hebben geleverd.

Jack Dorsey, oprichter van Twitter (2019).
Jack Dorsey, oprichter van Twitter (2019). © Shutterstock // Frederic Legrand - COMEO

door Marijn Thijs

Dat schrijft Amerikaans nieuwsplatform CNBC Make It op basis van een onderzoek van Wealth-X, een bedrijf dat marktonderzoek doet rond de rijkste personen van de wereld. Volgens het rapport zullen in de tweede helft van het jaar nog meer grootverdieners beloftes maken om geld te doneren.

Hand op de knip

Er waren kritische geluiden aan het adres van de superrijken dat ze niet genoeg hun steentje bij zouden dragen. Een onderzoek van de Washington Post toonde vorige maand aan dat de vijftig rijkste Amerikanen gezamenlijk slechts 0,1 procent van hun rijkdom gedoneerd hadden. Toch zijn er ook grootverdieners die astronomische bedragen hebben gedoneerd, waaronder Twitter-oprichter Jack Dorsey (1 miljard dollar) en Bill en Melinda Gates (350 miljoen dollar).

Het zijn volgens het Wealth-X rapport voornamelijk de jongere miljardairs die vaker hebben gegeven. Ook behoren ze tot het rijkere deel van de superrijken. 71 procent van de miljardairs is self made.

Meer over Gezondheid Filantropie Bill Gates Coronavirus CoVid-19 Jack Dorsey Miljardairs Wealth-X

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close