Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Stichting 113 Zelfmoordpreventie nu ook te bereiken via 113

Kort & Goed

7 juli 2020

De hulplijn van 113 Zelfmoordpreventie is vanaf vandaag ook te bereiken via het telefoonnummer 113 en 0800-0113. De nieuwe contactopties komen bovenop het al bestaande nummer 0900-0113 en de anonieme chat op 113.nl. 

Logo van 113 Zelfmoordpreventie.
Logo van 113 Zelfmoordpreventie.

door Redactie Vf

De lancering van 113 als nummer voor de stichting voor zelfmoordpreventie kwam als gevolg van een incident met een vrouw uit Winschoten. Zij probeerde afgelopen september het niet toen nog niet bestaande nummer 113 te bellen om met de hulplijn te praten. Toen er na drie keer bellen niet werd geantwoord, maakte ze een einde aan haar leven. Op dat moment kwamen veel Nederlanders er pas achter dat het telefoonnummer van de stichting eigenlijk 0900-0113 was.

Verschillende Kamerleden stelden staatssecretaris Blokhuis vragen over de bereikbaarheid van de zelfmoordpreventielijn op het nummer 113. Dat nummer is makkelijk te onthouden en biedt een logische connectie met de stichting. Met de introductie de nieuwe contactmogelijkheden is de stichting op meerdere manieren bereikbaar voor mensen die over hun suïcidale gedachten willen praten.

Aan bellen met het 0800-nummer zitten geen kosten verbonden. Ook laat Stichting 113 Zelfmoordpreventie weten dat een telefoontje met het 0800-nummer anoniem op je factuur komt.

Meer over Gezondheid Hulpverlening Staatssecretaris 113 Zelfmoordpreventie

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close