Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

LSA neemt activiteiten Lokale Fondsen Nederland over

Kort & Goed

7 juli 2020

De ruim dertig fondsen die bij Lokale Fondsen Nederland aangesloten waren, vallen per 1 juli onder de hoede van het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA). De activiteiten van de stichting zijn naar LSA overgeheveld. De ondersteuning past goed bij het bestaande LSA-netwerk, dat zich richt op bewonersinitiatieven, buurtbedrijven en buurthuizen.

V.l.n.r.: Harrie Bosch (voorzitter LSA), Peter van der Torre, Pierre van Hedel (voorzitter LFN), Stan Uyland en Hans Zuiver (penningmeester/secretaris LSA).
V.l.n.r.: Harrie Bosch (voorzitter LSA), Peter van der Torre, Pierre van Hedel (voorzitter LFN), Stan Uyland en Hans Zuiver (penningmeester/secretaris LSA). © Lokale Fondsen Nederland

door Redactie Vf

Met de overname gaat de stichting Lokale Fondsen Nederland verdwijnen. De stichting informeerde en ondersteunde sinds 2014 lokale fondsen bij het verwezenlijken van maatschappelijke ambities, zoals het organiseren van bijeenkomsten, het verzorgen van presentaties en kennisdeling. De stichting kwam op voor de belangen van lokale fondsen door aan hun bekendheid en daadkracht te werken. Daarmee werd de stichting van belang voor de lokale samenleving.

LSA bestaat al ongeveer dertig jaar en is een samenwerkingsverband voor inwoners en hun ondersteuners in aandachtswijken. De organisatie staat sinds 2009 als ANBI geregistreerd. Inmiddels is LSA een vereniging van en voor actieve bewonersgroepen, buurthuizen en -coöperaties, met als doel om buurten leuker en leefbaarder te maken. Er zijn zo’n drieduizend initiatieven verbonden. Tevens maken ze zich sterk voor de positie van bewoners bij lokale overheden. 

Omdat het beheer van lokale fondsen in sommige opzichten afwijkt van de bewonergerichte initiatieven waarmee LSA normaal gesproken van doen heeft, zegt de vereniging speciale aandacht te zullen geven aan de lokale fondsen, zeker wanneer ze zich in een startende fase bevinden.

Meer over Belangenbehartiging Fondsen Lokale Fondsen LSA Wonen

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close