Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Commissie Normstelling consulteert sector over aanpassingen in normen Erkenning

29 juni 2020

De Commissie Normstelling Erkenningsregeling legt de sector via een brede consultatie een aantal aanpassingen in de normen van de Erkenningsregeling voor. Reageren kan tot 17 juli via de website van de Commissie Normstelling of per mail.

Voorzitter Hans Gortemaker.
Voorzitter Hans Gortemaker.

door Redactie Vf

De commissie wil in een aantal regelingen een aanpassing doorvoeren. In de 'Regeling Beloning Directeuren van Goede Doelen' bestaat het plan om het component vermogensbeheer toe te voegen. Verder kunnen een aantal bepalingen over de AVG en het bespreekpunt over de Richtlijn Financieel Beheer worden geschrapt. Er moet een bespreekpunt over de liquiditeitsprognose worden toegevoegd, enkele redactionele aanpassingen doorgevoerd en een aantal begrippen in de normen benodigen extra toelichting.

Commissie-voorzitter Hans Gortemaker: ‘In juli weegt de Commissie Normstelling alle ingekomen reacties zorgvuldig, en neemt vervolgens een besluit over wat wel en wat niet wordt doorgevoerd. De aangepaste normen zullen op 1 september worden gepubliceerd, en gelden voor de erkende organisaties per 1 december 2020’.

Het vaststellen en wijzigen van de normen van de Erkenningsregeling voor goede doelen gebeurt door een onafhankelijke Commissie Normstelling. De commissie is samengesteld uit voorzitter Hans Gortemaker en leden Hans de Cocq van Delwijnen, Bregje Krijnen, Helen Overes en Perry Perfors. Bij de samenstelling van deze commissie is recht gedaan aan de vertegenwoordiging van alle relevante belangen en expertise. Er zijn momenteel twee vacatures. Toezichthouder CBF bekleedt een advieszetel in de Commissie Normstelling om de afstemming tussen normstelling en toezicht te garanderen; dit is een extra zetel zonder stemrecht.

Meer over CBF Erkenning Commissie Normstelling Consultatie Hans Gortemaker

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close