Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Saskia Kluit vertrekt als directeur van de Fietsersbond

Personalia

13 mei 2020

Dit najaar neemt directeur Saskia Kluit na elf jaar afscheid van de Fietsersbond. Dat heeft zij bestuur, medewerkers en vrijwilligers laten weten. De organisatie gaat de komende maanden op zoek naar een opvolger.

Saskia Kluit, directeur Fietsersbond van 2015 t/m 2020.
Saskia Kluit, directeur Fietsersbond van 2015 t/m 2020. © Fleur Wiersma

door Redactie Vf

Saskia Kluit (46) begon in 2009 bij de Fietsersbond als hoofd communicatie en werd vervolgens adjunct-directeur. Sinds 2015 is zij directeur. Onder haar leiding is de organisatie verder geprofessionaliseerd en is onder meer de Fietsvisie 2040 tot stand gekomen. Nu is het volgens Kluit tijd om het stokje door te geven. “Ik ben ontzettend trots op wat we in de afgelopen jaren met de Fietsersbond bereikt hebben. Maar sinds een tijdje begint het bij mij toch wel te kriebelen om wat anders te gaan doen. Met de Fietsvisie hebben we een prachtige basis neergezet voor meer fietsgeluk, en ik ben er van overtuigd dat onze medewerkers en vrijwilligers daar onder leiding van een nieuwe directeur gaan realiseren.”

Fietskoningin

Voorzitter Franc Weerwind ziet Saskia Kluit met pijn in het hart vertrekken. “Saskia heeft de Fietsersbond daadkrachtig en met oog voor de toekomst geleid, zowel binnen de vereniging als in de buitenwereld. Ze wordt regelmatig de fietskoningin van Nederland genoemd, en dat is niet voor niets. De Fietsersbond verliest een enthousiast boegbeeld en een prima fietsambassadeur. Wij wensen haar heel veel succes in de toekomst.”

Wat de toekomst gaat brengen weet Saskia Kluit zelf in ieder geval nog niet. “Het kan iets op het gebied van milieu en klimaat worden, of iets met duurzame mobiliteit in het algemeen. Ik blijf natuurlijk Eerste Kamerlid, dus misschien is het ook wel fijn om eventjes maar één functie te hebben. Dan heb ik in ieder geval tijd om wat meer te fietsen.”

Meer over Fietsen Fietsersbond Fietsvisie 2040 Franc Weerwind Saskia Kluit

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close