Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Frederieke Schouten nieuwe directeur Varkens in Nood

Personalia

13 mei 2020

Veearts Frederieke Schouten is vanaf 1 april de nieuwe directeur van Varkens in Nood. Ze is al vier jaar actief binnen de organisatie en zet zich daarnaast als oprichter en bestuurder in voor Caring Vets, een vereniging van kritische dierenartsen.

Frederieke Schouten.
Frederieke Schouten.

door Redactie Vf

Schouten werkte voor haar betrokkenheid bij Varkens in Nood enkele jaren als dierenarts in de vee-industrie, maar ontdekte al snel dat de veehouderij zelf de grootste oorzaak is van de vele ziektes en aandoeningen onder productiedieren. Na zeven jaar moest ze concluderen dat het haar vanuit die positie niet lukte om voor de dieren structurele verbeteringen te realiseren.

‘Er is nu actie nodig om een respectvolle en duurzame dierhouderij op te bouwen. De tijd dat dieren geen hoofdrol meer zullen spelen in ons voedselsysteem komt snel dichterbij, maar tot die tijd verdienen ook productiedieren een leven dat past bij hun natuurlijke gedrag. Een leven dat het waard is te leven', zegt Schouten.

Met de aanstelling van Schouten heeft Hans Baaij een opvolger. Hij was mede-oprichter van de dierenorganisatie.

--

Een versie van dit artikel verscheen ook in het Vakblad fondsenwerving van 28 april 2020.

Meer over Vf 22-3 Caring Vets Frederieke Schouten Varkens in Nood

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close