Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Volkskrant: grotere druk op superrijken voor bijdrage coronacrisis

12 mei 2020

De roep om meer bijdragen van de superrijken in de strijd tegen corona wordt steeds luider. De Volkskrant vraagt zich in een artikel af op welke manier dat het beste kan: door de filantropie, of door meer belasting te gaan betalen.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Angelina Bambina

door Redactie Vf

Volgens een peiling van de marktonderzoekers van Glocalities zien in Nederland 37 procent van de ondervraagden een hogere welvaartsbelasting zitten. Ongeveer 32 procent is voor filantropie. Wereldwijd vindt 81 procent van de burgers dat miljardairs meer zouden moeten bijdragen aan sociale ontwikkeling, al zijn meer mensen voor filantropie (46 procent) ten opzichte van meer belasting (35 procent).

Uit het onderzoek blijkt ook dat miljardairs een grote rol zouden kunnen spelen bij het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, zoals gezondheidszorg, basale infrastructuur waar dat niet vanzelfsprekend is, en toegang tot schoon drinkwater. De VN komt ongeveer 400 miljard dollar tekort: ongeveer 4 procent van het vermogen van de 2200 miljardairs. ‘Dat is iets wat ze niet eens zouden merken,’ schrijft de Volkskrant.

Lees hier het volledige artikel op de site van de Volkskrant.

Meer over Filantropie Volkskrant Coronavirus CoVid-19 Belasting Glocalities

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close