Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

Hoogleraren in Volkskrant: 'Dit is een fantastische tijd voor filantropen'

Opinie

11 mei 2020

Wij zijn een rijk land als het gaat om geld dat beschikbaar is voor het algemeen nut. Nu door de coronacrisis de markt het gewicht niet meer kan dragen, wordt er eerst naar de overheid gekeken. Maar er kan ook een beroep worden gedaan op het filantropisch maatschappelijk initiatief, schrijven hoogleraar financiële economie Sylvester Eijffinger (Universiteit Tilburg), hoogleraar Belastingrecht Sigrid Hemels (Erasmus Universiteit) en hoogleraar Filantropische Studies Theo Schuyt (VU Amsterdam) in een opinie-artikel in de Volkskrant. 'Dat gebeurt ook; zie de uitingen van solidariteit naar zorgverleners, naar ouderen en naar kleine ondernemers'.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Jacob_09

door Redactie Vf

De drie hoogleraren doen in het artikel een aantal 'buitengewone voorstellen' om maatschappelijke betrokkenheid vorm te geven, bijvoorbeeld door je nalatenschap aan een noodlijdend theater naar voren te halen, of een aandeel te nemen in een lokaal of regionaal ziekenhuis.

Lees het volledige opiniestuk van Eijffinger, Hemels en Schuyt op de site van de Volkskrant.

Meer over Filantropie in Nederland Universiteit Nalatenschappen Filantropie Theo Schuyt Volkskrant Coronavirus CoVid-19 Sigrid Hemels Sylvester Eijffinger

Wekelijksenieuwsbrief

Hey, vond je dit nou een goed verhaal? Wil je meer van dit soort verhalen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close