Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

KWF Thuismarathon voor alle thuisblijvers

Kort & Goed

2 mei 2020

Alle evenementen die deze zomer zouden plaatsvinden om geld op te halen voor kankerbestrijding, zijn vanwege het coronavirus uitgesteld of afgelast. Daarom organiseert KWF Kankerbestrijding de KWF Thuismarathon.

Fietsers tijdens Ride for the Roses voor KWF Kankerbestrijding.
Fietsers tijdens Ride for the Roses voor KWF Kankerbestrijding. © KWF Kankerbestrijding

door Redactie Vf

Op deze manier kunnen mensen in of rondom hun eigen huis lopen of hardlopen, om zo in actie te komen voor dierbaren. De afstand, datum en het sponsorbedrag mag iedereen zelf bepalen. Vanaf vandaag (zaterdag 2 mei 2020) is de inschrijving geopend.

Tijdens tientallen wandelevenementen en fietstochten wilden deelnemers geld ophalen, om zo meer kankeronderzoek, preventie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met kanker mogelijk te maken. Nu het coronavirus roet in het eten gooit wordt er met dit nieuwe initiatief toch een alternatief geboeden om geld op te halen. 

Geld voor onderzoek naar corona en kanker

Het geld dat wordt opgehaald met de KWF Thuismarathon komt ten goede aan onderzoek waarbij wordt gekeken wat het effect van corona is op kankerpatienten. Zo wordt gekeken wat de beste manier is om deze groep patiënten te behandelen. Dit is een groot onderzoek dat in het Erasmus MC in Rotterdam wordt uitgevoerd, waarbij tientallen specialisten zijn betrokken.

Deelname en inschrijven

Voor meer informatie over inschrijving, hoe deelname precies werkt, het verkrijgen van een startbewijs en meer informatie over het onderzoek vind je op www.kwfthuismarathon.nl

Meer over KWF Kankerbestrijding Peer-2-Peer Coronavirus Erasmus MC

Gerelateerde berichten

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close