Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Extra geefdag #GivingTuesdayNow op dinsdag 5 mei

20 april 2020

Vorig jaar werd in december de eerste editie van de Nederlandse versie van Giving Tuesday gehouden. Door de uitbraak van het coronavirus is een spin-off in het leven geroepen: met #GivingTuesdayNow vindt er een extra wereldwijde dag van geven en eenheid plaats om geld in te zamelen voor noodhulp.

Logo van GivingTuesday Now
Logo van GivingTuesday Now

door Redactie Vf

Met de actiedag hoopt de organisatie van de wereldwijde beweging ervoor te zorgen dat men overal aandacht besteedt aan de coronaproblematiek. ‘We kunnen sociale connectie laten zien, terwijl we aan ‘physical distancing’ doen,’ schrijft de organisatie op de site van GivingTuesdayNow. Ze roepen mensen op om te doneren aan de werknemers in de gezondheidszorg, te geven aan dierbare organisaties die fondsenwervende acties moeten laten, iets te kopen van een klein, lokaal bedrijf, in gesprek te gaan met eenzame buurtgenoten en familieleden. Of om zelf een actie op touw te zetten.

Ook in Nederland is het initiatief met beide handen aangepakt door de organisatie van GivingTuesdayNL. Ze informeren de geïnteresseerden in Giving Tuesday, bieden een gratis toolkit en sjablonen aan om acties meer kracht bij te zetten. Ondertussen zijn er al meer dan 20 initiatieven aangemeld. Alle corona-initiatieven, of ze nu voor of na 5 mei worden uitgevoerd, tellen mee.

'Laten we onze sociale connectie laten zien terwijl we aan 'physical distancing' doen'

Later deze week worden een aantal webinars georganiseerd over hoe je je actie kan stroomlijnen en een campagne lanceert. De webinars worden gratis aangeboden en vinden op donderdag 23 april, vrijdag 24 april en maandag 27 april om 21.00 uur plaats. Inschrijven voor de informatiesessie kan nog.

Meer over #GivingTuesday GivingTuesday Jordan van Bergen Fondsenwerving Coronavirus CoVid-19

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close