Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

LUMC ontving al bijna 540.000 euro voor corona-onderzoek met crowdfundactie

14 april 2020

3,5 week geleden werd de crowdfundactie #WakeuptoCorona van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in het leven werd geroepen. Nu (dinsdagochtend) is er al 540.000 euro aan de actie gedoneerd. Het geld wordt gebruikt om de onderzoekscapaciteit van het ziekenhuis uit te breiden.

Het LUMC in Leiden
Het LUMC in Leiden © Shutterstock // DNieuwland

door Redactie Vf

In Nederland zijn maar weinig laboratoria waar veilig onderzoek naar het coronavirus wordt gedaan, vertelt hoogleraar moleculaire virologie Eric Snijder aan de NOS. Het LUMC heeft al een onderzoekslab, maar wil met het ingezamelde geld een tweede lab gereedmaken. De onderzoekers willen het virus daar verder bestuderen en potentiële virusremmers en vaccins te testen.

Snel

Met de crowdfundingsactie hoopt het LUMC mensen direct aan te spreken, maar ook de traditionele manier van financieringen aanvragen omzeilen. In de medische sector duurt een verzoek vaak maanden, terwijl er op dit moment geen tijd te verliezen is. 

Bijna 4000 mensen hebben een bijdrage gedaan. Zij hebben verschillende redenen voor hun donatie: bijvoorbeeld omdat hun vakantie niet doorgaat en er geld overblijft, omdat de universiteit van Leiden hun alma mater is, om hulpverleners een hart onder de riem te steken, of omdat mensen in de directe omgeving van de donateur ziek of overleden zijn.

'Iedere bijdrage welkom'

Het streefbedrag is 2 miljoen euro, maar volgens Snijder is iedere bijdrage meer dan welkom. Het ontwikkelen van goedwerkende virusremmers, inclusief alle benodigde veiligheidstesten, duurt al gauw twee tot drie jaar, aldus de hoogleraar tegen de NOS.

Bron: NOS
Meer over Crowdfunding Medische zorg Coronavirus CoVid-19 LUMC

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close