Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Oranje Fonds stelt hulpfonds in voor sociale initiatieven

28 maart 2020

Het Oranje Fonds heeft een hulpfonds ingericht om ervoor te zorgen dat niemand er alleen voor hoeft te staan tijdens de coronacrisis. Het Oranje Fonds reserveert zelf 3,5 miljoen euro in het hulpfonds om sociale initiatieven te ondersteunen. 

Projectfoto
Projectfoto

door Redactie Vf

Het Fonds doet daarnaast een beroep op collega fondsen, bedrijven, diverse organisaties en particulieren om een bijdrage te doen. Zo kan er gemeenschappelijk alles aan gedaan worden om te voorkomen dat mensen er alleen voor staan. Nu en in de toekomst.

De coronacrisis dwingt ons afstand van elkaar te nemen. Maar dat betekent niet dat we niet verbonden kunnen zijn. Juist nu is die verbondenheid hard nodig, en juist nu moeten we omkijken naar mensen die normaal gesproken ook al kwetsbaar zijn. Hoe belangrijk het is dat iedereen een vangnet heeft, wordt door deze crisis heel goed zichtbaar. Het Oranje Fonds zet zich hier altijd voor in, en richt daarom tijdens deze crisis dit hulpfonds in.

Het Oranje Fonds heeft een samenwerking met meer dan 1.000 lokale sociale initiatieven in het hele land. Het Fonds heeft deze organisaties deze week de vraag gesteld wat er op korte en lange termijn nodig is aan kennis, tijd en geld om ervoor te zorgen dat zij in staat blijven om in hun omgeving mensen te helpen. Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds: “Juist nu het zo nodig is, kunnen wij extra middelen beschikbaar stellen om bij te springen. Dat doen wij voor organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor groepen die momenteel hard worden geraakt. Voorbeelden hiervan zijn de bijdragen die we vandaag al uit het hulpfonds hebben gedaan aan Netwerk DAK voor dak- en thuislozen en de Voedselbank, samen met Kansfonds. Naast het bieden van hulp op korte termijn bereiden wij ons ook al voor op de langere termijn waarin we in ons koninkrijk staan voor een pittige periode van herstel”

Verbondenheid

Het Oranje Fonds wil laten zien dat verbondenheid ons door deze tijd heen kan slepen, dat mensen en organisaties tijdens deze crisis voor elkaar klaarstaan en een verschil willen maken voor een ander. We zitten wel alleen thuis, maar dat betekent niet dat we er alleen voor staan.

Urgentie

Sandra Jetten: “Ook in deze tijd zorgt het Oranje Fonds ervoor dat mensen die iets voor een ander willen betekenen, dat kunnen doen. Deze crisis laat de urgentie daarvan zien. Met name kwetsbare en oudere mensen hebben nu meer dan ooit een sociaal vangnet nodig. En wij zien dat ontzettend veel mensen in ons land opstaan om iets te betekenen voor anderen die die hulp nodig hebben. Ongelooflijk mooi om te zien, en een lichtpunt in deze donkere tijd. We zien ook dat de projecten die wij al steunen nu getroffen worden door de crisis. Daarom gaan wij ze de komende tijd extra steun bieden als dat nodig is.“

Informatie

Op oranjefonds.nl kunnen sociale organisaties meer informatie vinden over wat het Oranje Fonds voor hen zou kunnen betekenen.

Meer over Oranje Fonds Coronavirus Kansfonds CoVid-19 Voedselbank

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close