Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Leger des Heils krijgt 1,5 miljoen euro voor buurthuiskamers tegen eenzaamheid

2 maart 2020

Het Leger des Heils krijgt een financiële injectie van 1,5 miljoen euro van de Postcode Loterij, te gebruiken voor zogenaamde buurthuiskamers. De organisatie zet zich in tegen eenzaamheid, onrecht en uitsluiting, en de buurthuiskamers zijn een nieuwe stap om hun doelen te bereiken.

Martijn Krabbé reikte de cheque t.w.v. anderhalf miljoen uit.
Martijn Krabbé reikte de cheque t.w.v. anderhalf miljoen uit. © Leger des Heils

door Redactie Vf

In dit landelijke programma biedt het Leger des Heils vanuit buurtkamers, die fungeren als ontmoetingsplekken voor allerlei verschillende groepen mensen, maaltijden en activiteiten aan, zodat mensen niet in een sociaal isolement vallen. De ‘kamers’ zijn meerdere dagen per week open en de medewerkers hebben oog voor mensen die in de problemen dreigen te raken.

‘We hebben nu ruim honderd buurthuiskamers in Nederland en we willen groeien naar zo’n tweehonderd in 2030. Ons doel is dat er steeds minder mensen eenzaam zijn en dat iedereen mee kan doen in onze samenleving,’ aldus de directeur Buurtwerk van het Leger des Heils, Bert van der Haar. ‘We kunnen nu dankzij de Postcode Loterij de komende drie jaar, zeker vijftien buurthuiskamers openen.’

Postcode Loterij

De donatie is deel van de speciale schenkingen van de Postcode Loterij voor 2020. Binnenkort maakt de loterij tijdens haar Goed Geld Gala als laatste van de drie goededoelenloterijen bekend hoeveel zij dit jaar kan schenken aan haar beneficianten. Vorig jaar was dit bedrag ruim 370 miljoen euro.

Meer over Leger des Heils Loterijen Goede Doelen Loterijen Goed Geld Gala PostcodeLoterij Eenzaamheid Martijn Krabbé

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close