Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Politie Veenendaal zaait verwarring over malafide Kika-collectanten

Kort & Goed

20 februari 2020

De politie van Veenendaal waarschuwt inwoners voor malafide KiKa-collectanten die in de Utrechtse stad actief lijken te zijn. Daarbij zorgden de dienders wel voor verwarring: ze plaatsten een waarschuwing via Facebook met een foto van twee collectanten die juist géén verkeerde bedoelingen hadden.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Andrei Korzhyts

door Redactie Vf

‘Duizendmaal excuses aan de heren op de foto! Na ons eerdere bericht lijkt het er nu op dat mogelijke malafide collectanten zijn verward met deze mannen, die geen verkeerde bedoelingen hebben,’ verontschuldigt de politie zich. ‘Deze marathonlopers zijn deze week, mét een vergunning én de beste bedoelingen, bezig met een inzameling voor Kika. Dit is gecheckt door ons en zij hebben alles netjes in orde.’

De politie vraagt de inwoners van Veenendaal wel om actief op te letten wanneer ze aan een collectant geven en om te politie te bellen wanneer ze hem of haar niet vertrouwen. ‘De mannen op de foto zijn in elk geval van plan een mooi bedrag op te halen voor een goed doel, en hebben geen enkele verkeerde bedoeling’.

Zo herken je een collectant die te vertrouwen is

De Gelderlander sprak naar aanleiding van het nieuws met Map van der Wilden van het CBF. Zij gaf enkele tips om goedwillende collectanten te kunnen herkennen.

Meer over Collecteren Fraude KiKa Veenendaal

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close