Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Vincent van den Boogert neemt plaats in Raad van Toezicht Alzheimer Nederland

Personalia

18 februari 2020

Bestuurder Vincent van den Boogert treedt toe tot de Raad van Toezicht (RvT) van Alzheimer Nederland. Hij was de afgelopen jaren CEO van ING Nederland en volgt per 1 maart Jurgen van Breukelen op, die wegens het verstrijken van de wettelijke ambtstermijn een stap terug moet doen. 

Vincent van den Boogert
Vincent van den Boogert

door Redactie Vf

Van den Boogert verruilt het bankwezen voor het goede doel, na 25 jaar aan ING verbonden te zijn geweest. Hij geeft aan op zoek te zijn naar ‘nieuwe avonturen, deels in te vullen met meer maatschappelijk georiënteerde posities’. Als statutair bestuurder werkte van den Boogert met diverse toezichtsorganen, waardoor hij goed is ingevoerd in de dynamiek tussen bestuurder en toezichthouder.

De huidige ING-CEO heeft daarnaast een persoonlijke motivatie om juist voor Alzheimer Nederland aan de slag te gaan. ‘Ik heb binnen mijn familie, in kleine en grote kring, van zeer nabij de impact van dementie ervaren. De ontwrichtende gevolgen die de ziekte heeft voor diegene met dementie en voor de mensen eromheen is lastig uit te drukken en nog moeilijker om te ervaren. Daarom lever ik graag een bijdrage aan de missie van Alzheimer Nederland: dementie voorkomen, genezen en behandelen.’

De RvT van Alzheimer Nederland bestaat verder uit voorzitter Liesbeth Spies, Frans Spijkers, George Padberg, Jan de Keijzer en Marieke Bolle.

Meer over Alzheimer Nederland Raad van Toezicht ING

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close