Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Amazon-topman Jeff Bezos start Earth Fund voor klimaat en stort tien miljard dollar

Kort & Goed

18 februari 2020

Amazon-oprichter Jeff Bezos heeft aangekondigd tien miljard dollar te steken in klimaatbescherming. Het geldbedrag komt in een fonds terecht wat naar de rijkste man ter wereld genoemd zal worden (Bezos Earth Fund). Wetenschappers, ngo’s en activisten kunnen een beroep doen op het fonds. Vanaf de zomer worden subsidies verleend.

Jeff Bezos (mei 2019).
Jeff Bezos (mei 2019). © Shutterstock // lev radin

door Redactie Vf

‘Klimaatverandering is het grootste gevaar voor onze planeet. Ik wil samen met anderen werken aan bestaande en nieuwe manieren om tegen klimaatverandering te vechten. We kunnen de aarde redden. Iedereen moet daarbij helpen: grote en kleine bedrijven, landen, wereldwijde organisaties en individuen,’ aldus Bezos in een post op zijn Instagram-account.

Over de timing van het besluit van Bezos valt iets te zeggen. Als baas van pakketjesvervoerder Amazon geeft hij leiding aan een bedrijf wat, door de vele uitstoot met vliegtuigen en schepen, niet bepaald klimaatvriendelijk is. Vorige maand spraken medewerkers van het bedrijf zich nog uit over het tekortschietende klimaatbeleid. 

‘De aarde is het ene wat we allemaal gemeen hebben, laten we dat samen beschermen’, besluit Bezos.

 

 

Bron: NOS
Meer over Klimaat Amazon Jeff Bezos Klimaatverandering Donaties Fondsen

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close