Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Water for Life eerste klantenfonds met CBF-Erkenning

Kort & Goed

4 februari 2020

Water for Life mag zich als eerste klantenfonds een Erkend Goed Doel noemen. De stichting maakt zich hard voor schoon kraanwater en toegang tot sanitaire voorzieningen voor iedereen. 884 miljoen mensen moeten wereldwijd op dit moment zonder veilig kraanwater leven.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Shutterstock // Yuri Samsonov

door Redactie Vf

Het fonds wordt gevormd door drinkwaterbedrijven Vitens, Evides Waterbedrijf, Waterleidingmaatschappij Limburg en Waterbedrijf Groningen. De waterbedrijven zijn met elkaar verbonden via Vitens Evides International (VEI), een samenwerkingsverband van Nederlandse waterbedrijven met waterbedrijven in ontwikkelingslanden. Daar delen ze hun kennis en begeleiden ze projecten van Water for Life. Alle indirecte kosten vallen voor rekening van de drinkwaterbedrijven, zodat honderd procent van het aan Water for Life gedoneerde geld aan het doel besteed kan worden.

Waterrekening

Mensen kunnen via hun waterrekening vaste donateur worden. 30.000 mensen doen dat al, maar het staat donateurs ook vrij om een eenmalige gift te doen, bijvoorbeeld omdat ze geen klant zijn van het drinkwaterbedrijf.

‘Voor Water for Life is deze Erkenning erg belangrijk,’ reageert directeur Marco Schouten. ‘Op deze manier zijn onze donateurs ervan verzekerd dat wij zorgvuldig omgaan met hun geld, dat hun geld op een transparante wijze wordt besteed en wij met Water for Life bijdragen aan een betere wereld’. 

Vraagtekens

Met de toevoeging van het klantenfonds ontwikkelt de CBF Erkenning zich weer verder. Toch voelde het voor de toezichthouder in eerste instantie een sprong in het diepe. ‘Kunnen we met zekerheid zeggen dat giften aan Water for Life volledig bij de waterprojecten terechtkomen?’, schrijft het CBF op haar website. Na onderzoek is vastgesteld dat er bij het klantenfonds onafhankelijkheid is van bestuur en beleid, waarna de Erkenning uitgereikt kon worden.

Bron: CBF
Meer over CBF Erkenningspaspoort Erkenning Drinkwater Evidens Vitens Water for Life

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close