Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

KWF Kankerbestrijding stelt op Wereldkankerdag drie nieuwe ambassadeurs voor

Kort & Goed

4 februari 2020

KWF Kankerbestrijding heeft drie nieuwe ambassadeurs aan zich verbonden: zangeres en presentatrice Marlijn Weerdenburg, Quote-hoofdredacteur en presentator Sander Schimmelpenninck en hockeyer Dennis Warmerdam. De nieuwe Vrienden werden op Wereldkankerdag (4 februari) voorgesteld.

Marlijn Weerdenburg, Sander Schimmelpenninck en Dennis Warmerdam.
Marlijn Weerdenburg, Sander Schimmelpenninck en Dennis Warmerdam. © KWF Kankerbestrijding (www.kwf.nl)

door Redactie Vf

Weerdenburg presenteert dit jaar Moltalk en schreef een nummer getiteld ‘Moed’ voor de kankerbestrijding. ‘Ik heb van heel dichtbij meegemaakt wat kanker doet. Mijn vader is getroffen door de ziekte, maar dankzij het bevolkingsonderzoek is hij er gelukkig nog’. De opbrengst van het nummer komen ten goede aan KWF.

Schimmelpenninck gaat zich als Vriend vooral richten op leven met en na kanker. ‘Enkele collega’s van mij hebben met kanker te maken (gehad). Hoe zij zich sterk houden en hun werk er nauwelijks onder lijdt, vind ik zeer bewonderenswaardig. Ook mijn gezin en familie hebben al flink wat voor de kiezen gekregen. Kanker is de grote killer bij jonge mensen die nog midden in het leven staan en gevoelsmatig valt er nog veel te winnen’, stelt hij.

Warmerdam werd zelf in 2017 getroffen door weke delen-kanker in zijn onderarm, een zeldzame vorm. ‘Tijdens mijn ziekte kreeg ik veel steun van mijn hockeyclub. Die saamhorigheid was heel belangrijk voor me.’ Inmiddels is de hockeyer van Pinoké weer hersteld. ‘Ik ben heel blij dat KWF betrokken is bij een groot aantal sportieve evenementen en ik nu als Vriend van KWF mijn steentje kan bijdragen’.

Vrienden van KWF

De Vrienden van KWF zorgen ervoor dat alle aspecten van kanker zichtbaar zijn. Ze houden zich bijvoorbeeld bezig met onderzoek, preventie, levenskwaliteit voor patiënt en omgeving en de laatste levensfase. De drie nieuwe Vrienden voegen zich de groep prominenten die zich voor KWF Kankerbestrijding inzetten, waaronder weerman Dennis Wilt, presentatrice Mirella van Markus, radio-dj Gijs Staverman, journalisten Fidan Ekiz en Roelof Hemmen, acteur Ruud Feltkamp, dj Don Diablo en het Internationaal Theater Amsterdam.

Meer over KWF Kankerbestrijding Ambassadeur Dennis Warmerdam Marlijn Weerdenburg Sander Schimmelpenninck Wereldkankerdag

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close