Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Schaats- en wielerteam Jumbo-Visma gaat samenwerken met Jeugdfonds Sport & Cultuur

Kort & Goed

3 februari 2020

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur gaat een samenwerking aan met het sportteam van Jumbo-Visma. Door elkaar aan te gaan vullen hopen de organisaties dat er meer kinderen uit minimagezinnen kunnen sporten, en kunnen ze hen gemakkelijk kennis te laten maken met de sporten van Jumbo-Visma: wielrennen en schaatsen.

Een deel van het wielerteam van Jumbo-Visma, in de herkenbare gele tenues.
Een deel van het wielerteam van Jumbo-Visma, in de herkenbare gele tenues. © Jeugdfonds Sport & Cultuur & Team Jumbo-Visma

door Redactie Vf

De beide partijen kunnen elkaar goed aanvullen, blijkt uit hun motivaties om de samenwerking aan te gaan. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur gelooft dat kinderen zich door te sporten fysiek, sociaal en mentaal kunnen ontwikkelen. ‘Juist voor deze kinderen is dat zo belangrijk. Ze komen vaak uit gezinnen waar meerdere problemen zijn. Via sport leren ze skills waar ze de rest van hun leven iets aan hebben’, zegt Monique Maks, directeur van Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Zeker sporten als wielrennen en schaatsen zijn voor kinderen uit armere gezinnen lastig te beoefenen, omdat goed materiaal voor die sporten relatief duur is. De Team Jumbo-Visma Academy geeft wielerclinics op scholen en introduceert kinderen op die manier aan de wielersport. ‘Als een jongere enthousiast is na onze clinic en lid wil worden van een lokale wielervereniging, maar de contributie of materiaal is een probleem, dan kan Jeugdfonds Sport & Cultuur een bijdrage leveren’, legt de CEO van het sportteam Richard Plugge uit. ‘Zo borgen we dat ieder kind zijn of haar weg zonder problemen kan voortzetten binnen deze sport.’

Via het gezamenlijke actieplatform koersmee.nl kunnen ook andere bedrijven en particulieren bijdragen aan sportkansen voor kinderen en jongeren.

Meer over Sport Samenwerking met bedrijven Jeugdfonds Sport en Cultuur Team Jumbo-Visma Wielrennen

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close