Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

TV-actie Zapp Your Planet en WNF voor dieren in Australië haalt 145.027 euro op

Kort & Goed

27 januari 2020

De speciale tv-uitzending van Zapp Your Planet heeft 145.027 euro opgebracht voor hulp aan koala’s en andere door de Australische bosbranden bedreigde dieren. Het bedrag kan nog oplopen, want kinderen kunnen tot 8 februari acties organiseren en registreren via de speciale website SOS Koala.

Een Australische koala in een eucalyptusboom in deelstaat Victoria, Australië (2016)
Een Australische koala in een eucalyptusboom in deelstaat Victoria, Australië (2016) © Shutterstock // Lukas_Vejrik

door Redactie Vf

‘Het is hartverwarmend om te zien hoe kinderen massaal de koala-challenge hebben gedaan, op eigen ludieke wijze in actie zijn gekomen of geld hebben gedoneerd’, vertelt Robert Fortuijn, zendermanager van NPO kinderzender Zapp. Voor de koala-challenge maak je een foto terwijl je je als een koala aan iets of iemand anders vastklampt. ‘Ik hoop dat er de komende twee weken nog meer geld opgehaald wordt, maar voor nu zijn we trots dat de kinderen van Nederland dit in zo’n korte periode voor elkaar hebben gekregen’.

NPO Zapp stond zaterdag de hele dag in het teken van de hevige bosbranden in Australië. Er kwamen honderden kinderen naar Hilversum en verschillende prominenten kwamen optreden of geld inzamelen. Zapp-presentatoren Klaas van Kruistum en Saskia Weerstand praatten de dag aan elkaar.

Acute hulp

Het door de kinderen opgehaalde geld wordt gebruikt voor acute hulp, zoals het opsporen van koala’s door een speurhondenteam en de opvang van gewonde koala’s, laat het Wereld Natuur Fonds weten. Ook zal de natuurorganisatie voedsel droppen in een aantal nationale parken, zodat kangoeroes en andere bedreigde dieren kunnen overleven.

Bron: WNF
Meer over Kinderen TV Wereld Natuur Fonds Bosbrand Natuurramp Koala

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close