Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Staf Depla aan de slag als voorzitter Start Foundation

Personalia

23 januari 2020

De 59-jarige Staf Depla is benoemd als nieuwe voorzitter van de Start Foundation, een maatschappelijk ontwikkelaar die zich hardmaakt voor een wereld waarin iedereen werkt en bijdraagt aan de maatschappij, gehuisvest in Eindhoven. Het oud-Kamerlid voor de PvdA volgt Han Noten op, die na elf jaar een stapje terug doet.

Staf Depla, nieuwe voorzitter Start Foundation.
Staf Depla, nieuwe voorzitter Start Foundation. © Start Foundation

door Redactie Vf

Depla studeerde planologie aan de Landbouw Universiteit in Wageningen en begon zijn carriere bij het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt. Hij zat in totaal tien jaar in de Tweede Kamer en was tegelijkertijd wethouder in zijn geboortestad, Eindhoven. Na twee termijnen stelde hij zich in 2018 niet meer beschikbaar voor een zetel. Hij vestigde zich als strategisch adviseur voor publiek-private samenwerking in Utrecht. Anno 2020 is Depla onder andere voorzitter van de Mijnraad en lid van de RvC van Eindhoven Engine.

Depla vindt dat hij voor een baanbrekende organisatie gaat werken. ‘Start Foundation is een belangrijke gamechanger. Ze is onafhankelijk, heeft een visie, lef en de middelen om dingen mogelijk te maken die anderen niet kunnen of willen. Ik heb er zin in en ben trots dat ik de voorman mag zijn van zo’n disruptieve en transformerende club die met hart en ziel knokt voor sociale rechtvaardigheid.’

Meer over Eindhoven PvdA Staf Depla Start Foundation

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close