Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Twee 'bestuurlijke zwaargewichten' bij HandicapNL

Kort & Goed Personalia

14 januari 2020

De Raad van Toezicht van HandicapNL heeft twee nieuwe leden: Jan Sebel en Wilma Gorissen-van Heusden. Sebel zal de voorzittershamer ter hand nemen, Gorissen-van Heusden neemt een van de vier plekken in het algemene bestuur in. 'Twee bestuurlijke zwaargewichten', aldus directeur Daniëlle Schutgens.

Jan Sebel en Wilma Gorissen-van Heusden zijn de nieuwe leden in de Raad van Toezicht van HandicapNL.
Jan Sebel en Wilma Gorissen-van Heusden zijn de nieuwe leden in de Raad van Toezicht van HandicapNL. © LinkedIn-pagina's Jan Sebel & Wilma Gorissen

door Redactie Vf

De 58-jarige Sebel is ruim 33 jaar als registeraccountant actief geweest, waaronder als partner bij PwC. Hij is al tientallen jaren toezichthouder en heeft ruime ervaring in de wereld van cultuur en goede doelen. 'De positie van mensen met een handicap is er ondanks het VN-verdrag op achteruit gegaan. Daarom is meer steun voor deze groep en hun naasten hard nodig.' Hij volgt Asje van Dijk op, die acht jaar de taak van voorzitter invulde. Van Dijk begeleidde HandicapNL naar een modernere en slagvaardige fondsenwervende organisatie. Hij is in het dagelijks leven burgemeester van Barneveld.

Nieuw in het bestuur is ook Wilma Gorissen-van Heusden. De 49-jarige bestuurder is betrokken bij Stichting Ons Bedrijf, een organisatie voor begeleid werk en dagbesteding. 'Al mijn hele werkzame leven zet ik mij in voor mensen met een handicap. Zij verdienen een volwaardige plaats in de maatschappij, zoals een eerlijke kans op werk.' Zij volgt op haar beurt Jaap Zwitser op, die geruime tijd actief was voor HandicapNL en het Fonds verstandelijk gehandicapten.

De twee nieuwe bestuursleden zullen HandicapNL ondersteunen in de ambitie om verder door te groeien als landelijk goed doel voor de twee miljoen mensen die in Nederland een handicap hebben.

Meer over Raad van Toezicht HandicapNL Jan Sebel Wilma Gorissen

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close