Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Welke projecten maken kans op een Appeltje van Oranje 2020?

Kort & Goed

13 januari 2020

Het Oranje Fonds organiseert voor de achttiende keer de Appeltjes van Oranje, voor projecten die een grote impact op de samenleving hebben. Wie gaat er dit jaar met de bronzen beeldjes naar huis?

Het bronzen beeldje van de Appeltjes van Oranje
Het bronzen beeldje van de Appeltjes van Oranje © Oranje Fonds

door Redactie Vf

Het thema van de Appeltjes is dit jaar ‘Maatjes ben je samen’. De genomineerde projecten zijn sociaal van aard en proberen mensen voor langere tijd aan elkaar te binden; vooral mensen die elkaar niet zomaar vanzelfsprekend ontmoeten. Het Oranje Fonds is daarom op zoek naar drijvende krachten achter bijzondere projecten, die met hun maatjesaanpak een bijzonder verhaal te vertellen hebben over hun bijdrage aan een socialere samenleving.

De winnaars krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 duizend euro. Omdat dit jaar een lustrumjaar is, wordt de prijs door Koning Willem-Alexander uitgereikt. Uiteindelijk worden uit tien genomineerden drie winnaars bekroond. Eén van hen zal het ‘Grote Appeltje’ meenemen.

Stemmen op één van de bijna veertig genomineerde organisaties kan nog tot en met woensdag 15 januari via appeltjevanoranje.nl.

Met je Hart

Vorig jaar won Stichting Met je Hart uit Utrecht een Appeltje van Oranje. Zij zetten zich met succes in om eenzaamheid bij ouderen te bestrijden. Wij spraken voor onze podcast met oprichter Babs van Geel over het moment dat ze erachter kwam hoe schrijnend eenzaamheid kan zijn en hoe de Stichting ondertussen meer dan 1500 vrijwilligers gemobiliseerd heeft.

Meer over Appeltjes van Oranje Oranje Fonds

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close