Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

KWF en Antoni van Leeuwenhoek tekenen nieuwe overeenkomst voor bijna 17 miljoen euro

Kort & Goed

9 januari 2020

KWF Kankerbestrijding en het Nederlands Kanker Instituut – het onderzoeksinstituut van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) – hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend voor de komende vijf jaar. De samenwerking betekent dat er 16,8 miljoen euro bestemd is voor hoogwaardig kankeronderzoek in het AVL.

Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, vanuit de lucht.
Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, vanuit de lucht. © Shutterstock // Aerovista Luchtfotografie

door Redactie Vf

‘Het AVL is door de jaren heen uitgegroeid tot een oncologisch topinstituut, nationaal en internationaal, vanwege de krachtige combinatie van excellent onderzoek en hoogwaardige patiëntenzorg en het vermogen wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar de praktijk’, zegt directeur van KWF, Fred Falkenburg. 

Ook René Medema, bestuursvoorzitter en directeur Wetenschapsbeleid van het AVL is blij met de hernieuwde overeenkomst. ‘De band tussen KWF en het AVL is sterk en gaat terug tot 1951. In die jaren zijn we er steeds beter in geslaagd om kanker te doorgronden en beter te behandelen. Dat KWF ons steunt met deze financiering, getuigt van groot vertrouwen in ons werk.’

Thema's

KWF en het AVL trekken de komende jaren samen op aan de hand van drie thema’s. Allereerst moeten de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek nog sneller bij de patiënt terecht komen, mede door gerichte doorontwikkeling van wetenschappelijk onderzoek naar de praktijk. Ook is het een doel om geneesmiddelen beter beschikbaar te maken. Beide partijen ontwikkelen nieuwe modellen voor productie en registratie van kankermedicijnen en willen de bestaande belemmeringen tot toegang wegnemen.

Tot slot willen KWF en AVL zich richten op het verbeteren van de levenskwaliteit. Dit is al een van de vijf focusgebieden van het AVL. Door innovatief onderzoek naar wat er op psychosociaal vlak met mensen gebeurt als ze ziek zijn of zijn geweest en de resultaten in de zorg te implementeren, kan het AVl een belangrijke bijdrage leveren aan een goede kwaliteit van leven tijdens en na kanker.

 

 

Meer over KWF Kankerbestrijding Antoni van Leeuwenhoek

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close