Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Olympisch Stadion verlicht met duizenden lampionnen voor KWF

Kort & Goed

30 december 2019

Gisteravond zijn in het Olympisch Stadion meer dan 23 duizend lampionnen in de vorm van een hart ontbrandt tijdens de actie 'Nederland geeft licht'. Op iedere lampion staat de handgeschreven naam van iemand die geraakt is door kanker. 

Het hart gevormd door 23000 lampionnen in het Olympisch Stadion Amsterdam.
Het hart gevormd door 23000 lampionnen in het Olympisch Stadion Amsterdam. © Wessel de Groot Fotografie

door Redactie Vf

Met de opbrengst van de lampionnenactie financiert KWF Kankerbestrijding vooruitgang om de kans op kanker te verkleinen, de kans op genezing te vergroten en de kwaliteit van leven van mensen met of na kanker te verbeteren.

De verlichting van het hart werd uitgezonden op SBS 6. In de uitzending 'Nederland geeft licht' stond KWF samen met bekende artiesten, patiënten en hun naasten stil bij alle verhalen achter de duizenden lampionnen.

De herhaling van deze uitzending is te zien op zondag 30 december om 16.00 uur en 1 januari om 11.05 uur op SBS 6.

KWF Kankerbestrijding organiseert de lampionnenactie voor de vierde keer. Eerder werden de Afsluitdijk, het Middelpunt van Nederland (Lunteren) en de tuinen van Paleis Soestdijk verlicht door duizenden lampionnen.

Meer over KWF Kankerbestrijding Lampionnen Nederland geeft licht

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close