Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

De Warmste Week haalt recordbedrag op

Kort & Goed

25 december 2019

Het Belgische equivalent van 3FM Serious Request heeft afgelopen nacht bekend gemaakt een recordbedrag te hebben opgehaald.

De Warmste Week 2019
De Warmste Week 2019 © Kurt Desplenter/ANP

door Redactie Vf

Tijdens De Warmste Week 2019, georganiseerd door de Vlaamse publieke omroep VRT, is nn totaal ruim 17.5 miljoen euro opgehaald voor 2088 goede doelen.

In totaal werden er 13.582 acties georganiseerd voor 2.088 goede doelen - dat zijn gemiddeld 45 acties per Vlaamse gemeente.

Tijdens De Warmste Week zetten mensen zich in voor het goede doel dat zij belangrijk vinden. Voor de vijfde keer bracht de Warmathon duizenden mensen op de been om hun solidariteit sportief te vieren. In Kortrijk, Brussel, Gent, Antwerpen, Leuven en Beringen was er een recordopkomst van 52.907 mensen die rondjes liepen voor hun goede doel. In totaal werd er via de Warmathon 717.274 euro bij elkaar gelopen, verdeeld over alle verschillende goede doelen van De Warmste Week.

Naast alle acties in Vlaanderen en lopers op de Warmathon werden er massaal veel sms'jes gestuurd, Vlammetjes gedragen, cadeautjes ingepakt met het Warmste inpakpapier, en nog zo veel meer. Zo heeft 1 op 5 Vlamingen op een of andere manier een goed doel van De Warmste Week gesteund.

Al deze initiatieven samen brachten in totaal 17.518.153 euro op.

Bron: VRT
Meer over België Belgische Publieke Omroep De Warmste Week Vlaanderen VRT

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close