Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Dirk-Jan Verdonk directeur World Animal Protection

Kort & Goed Personalia

18 december 2019

Per 1 januari 2020 zal Dirk-Jan Verdonk Pascal de Smit opvolgen als directeur bij World Animal Protection Nederland. 

Dirk-Jan Verdonk bezoekt een biologische boerderij.
Dirk-Jan Verdonk bezoekt een biologische boerderij.

door Redactie Vf

Hij volgt Pascal de Smit op, die sinds 2015 aan het roer stond van de dierenbeschermingsorganisatie.

Verdonk is sinds 2008 aan World Animal Protection verbonden als Hoofd Programma’s en werkte op een reeks van dierenonderwerpen op nationaal, Europees en internationaal niveau. Daarnaast was hij de afgelopen acht jaar voorzitter van de Dierencoalitie, een samenwerkingsverband van zeventien dierenbeschermingsorganisaties. Hij promoveerde op de geschiedenis van mens-dierrelaties, en schreef meerdere boeken over dieren(rechten).

“Voor mij is het een mooi moment om deze rol op mij te nemen, gezien de enorme veranderingen waartoe de klimaat- en biodiversiteitscrises nopen”, aldus Verdonk. De nieuwe directeur ziet voor World Animal Protection een belangrijke taak om het belang van dieren en hun welzijn daarin centraal te stellen: “De weg van plofkippen, legbatterijen, kooivarkens loopt dood. En we kunnen het ons niet meer veroorloven natuur op te offeren voor het verbouwen van veevoer.”

Een cruciale rol in de transitie naar een eerlijke, inclusieve en groene economie is daarbij volgens hem weggelegd voor de financiële sector. “Dus daar zal voor ons de komende jaren een belangrijk zwaartepunt liggen.”

Bob van den Bos, voorzitter van de Raad van Toezicht, over de benoeming: “Dirk-Jan heeft zich bij World Animal Protection bewezen als gedreven en bekwaam dierenbeschermer. Met zijn brede en diepgravende kennis, passie, ervaring en netwerk is hij de aangewezen persoon om de organisatie te leiden.”

Meer over Bob van den Bos Dirk-Jan Verdonk Pascal de Smit World Animal Protection Nederland

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close