Advertentie

Advertentie

Advertentie

Kennisplatform voor toezichthouders goede doelen in de maak

Onderzoek Kennis Kort & Goed

31 oktober 2019

Uit onderzoek van Goede Doelen Nederland in samenwerking met het Nationaal Register blijkt dat interne toezichthouders van goede doelen behoefte hebben aan een platform waar kennis en ervaringen uitgewisseld worden. Er zal op korte termijn invulling aan die wens worden gegeven wanneer de Stichting Intern Toezicht Goede Doelen (ITGD) opgericht wordt.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © Peshkova // Shutterstock.com

door Redactie Vf

Op die manier kunnen de toezichthouders zich verder professionaliseren. In eerste instantie worden de toezichthouders die bij Goede Doelen Nederland aangesloten zijn uitgenodigd om aan het platform deel te nemen. In een later stadium, wanneer het platform goed opgestart is, hopen de makers dat alle erkende organisaties zich bij ITGD aan kunnen sluiten. Aansluiting is te allen tijde op basis van vrijwilligheid. 

Financiering

Het Nationaal Register en Goede Doelen Nederland zullen zich over de financiering van de eerste fase van het project ontfermen. Met ingang van 2020 is het de bedoeling dat de aangesloten goede doelen zelf een kleine bijdrage aan Stichting ITGD, bijvoorbeeld door middel van aansluitingskosten en een contributie.

Meer weten?

De nieuw opgerichte Stichting zal een agendapunt zijn tijdens de algemene ledenvergadering van Goede Doelen Nederland op donderdag 28 november. Een week eerder organiseert de Stichting het eerste jaarcongres, welke in het teken zal staan van impact. Interne toezichthouders van GDN-aangesloten doelen hebben daarvoor een uitnodiging ontvangen.

Meer over Goede Doelen Nederland Nationaal Register Toezicht ITGD Kennisplatform Raad van Toezicht Stichting Intern Toezicht Goede Doelen
Close