Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Collectanten voor niet bestaande stichting aangehouden in Schiedam

Kort & Goed

24 oktober 2019

Twee collectanten zonder vergunning zijn dinsdagmiddag in Schiedam door een wijkagent betrapt terwijl ze op de openbare weg geld inzamelden voor een niet bestaande stichting. Hun collectebussen zijn in beslag genomen. Dat schrijft een lokale nieuwsorganisatie. 

Collectebus.
Collectebus.

door Redactie Vf

De Stichting noemt zichzelf SumUp Stichting Kind Schiedam, vertelde de voorzitter-en-secretaris-in-één aan de wijkagent. Deze 'stichting' is niet aangesloten bij het CBF-keur voor goede doelen en de collectanten hadden geen toestemming om überhaupt geld in te mogen zamelen. Gevraagd naar het doel van deze stichting liet de collectant weten dat hij collecteerde voor 'arme kinderen'. 

'Collectanten moeten altijd een vergunning bij zich hebben,' laat de wijkagent die hen aanhield op Twitter weten. 'Wij gaan proberen om het verkregen geld bij een werkelijk goed doel te krijgen.'

Een donateur reageerde op Twitter en deelde dat het geld naar SumUp Stichting Kind Rotterdam is overgemaakt. Die organisatie blijkt ook niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Meer over Collecteren Politie Schiedam

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close