Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

UNICEF opent eerste Cryptocurrency Fund

Kort & Goed

17 oktober 2019

Het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) heeft een Cryptocurrency Fonds gelanceerd waarmee het voor de nonprofit mogelijk wordt om donaties in virtuele valuta te ontvangen, vasthouden en uitbetalen. UNICEF gaat het cryptogeld (Ether en Bitcoin) gebruiken om open source-technologie te financieren.

Logo van UNICEF.
Logo van UNICEF. © UNICEF

door Marijn Thijs

‘Dit is een nieuwe, spannende onderneming voor UNICEF,’ zegt Henrietta Fore, uitvoerend directeur van de kinderorganisatie. ‘Als digitale economieën en betaalmiddelen het potentieel hebben om levens van jongere generaties te vormen, vinden we het belangrijk dat we de mogelijkheden van die methoden te onderzoeken. Daarom is de oprichting van het ‘Cryptocurrency Fund’ een significante stap in de goede richting voor ons humanitair- en ontwikkelingswerk.’ 

De eerste bijdragen aan het Fonds van UNICEF worden gedaan door de Ethereum Foundation en komen ten goede aan drie begunstigden van het UNICEF-innovatiefonds en een project gecoördineerd door het initiatief GIGA, met als doel wereldwijd scholen met internet te verbinden.

‘We willen het onderzoek en de ontwikkeling van het Ethereum-platform ondersteunen om zo de gemeenschap van zij die profiteren van deze technologie te laten groeien. We geloven dat deze stap de komende jaren talloze levens en industrieën zal verbeteren. We willen UNICEF danken voor hun leiderschap, terwijl we samen echte vooruitgang boeken,’ aldus Aya Miyaguchi, uitvoerend directeur van de Ethereum Foundation.

UNICEF houdt zich al langer bezig met met blockchaintechnologie en de mogelijke implementatie daarvan. Het Kinderfonds is medeleider van het VN Innovatienetwerk, samen met het World Food Programme (WFP). Dit netwerk doet onderzoek naar het potentieel en de valkuilen van vernieuwende technologieën, waaronder blockchain.

Bron: UNICEF
Meer over Technologie UNICEF Bitcoin Cryptocurrency

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close