Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

52 goede doelen: 'doe mee aan de Klimaatstaking'

Kort & Goed

26 september 2019

Morgen wordt er in Den Haag gestaakt voor het klimaat. Natuurbeschermingsorganisatie Both ENDS laat vandaag weten dat 52 goede doelen het daar volmondig mee eens zijn en, net als Both ENDS zelf, oproepen om naar de Hofstad af te reizen.

52 organisaties ondersteunen de Klimaatstaking.
52 organisaties ondersteunen de Klimaatstaking. © Both ENDS

door Redactie Vf

Onder de 52 doelen die de verklaring van Both ENDS hebben ondertekend zijn een aantal natuurorganisaties (onder andere Natuur&Milieu, Rainforest Alliance, Greenpeace & WWF), maar een grote groep houdt zich normaal gesproken niet hoofdzakelijk met klimaatverandering bezig. ‘Zij roepen op tot urgentie actie en ondersteunen de Klimaatstaking aanstaande vrijdag 27 september in Den Haag’, aldus het bericht van Both ENDS. 

'Het klimaat is van iedereen'

In de verklaring ‘Het klimaat is van iedereen’ staat dat we allemaal ‘in hetzelfde schuitje zitten’. Klimaatverandering is overal ter wereld een bedreiging voor het leven, schrijft de organisatie. Doordat veel goede doelen de oproep om te staken echoën wordt er uit alle hoeken van de samenleving aan de noodrem getrokken.

‘Gelukkig is het nog niet te laat. Klimaatverandering kan gestopt worden, de oplossingen bestaan al en we weten precies wat er moet gebeuren. Het vereist enorme inspanning en moeilijke keuzes, maar er liggen ook geweldige kansen voor een groenere en eerlijkere wereld. Burgers, lokale overheden en bedrijven nemen het initiatief richting minder uitstoot en een duurzamere levensstijl, maar niet iedereen kan of wil mee.’

Publieke actie

In de verklaring doet Both ENDS een oproep aan de overheid, die het voortouw moet nemen door harde keuzes te maken. Mens en natuur moeten daarbij centraal staan, en de vervuiler moet betalen voor zijn acties. Om ervoor de zorgen dat Den Haag zich dit goed in zijn oren knoopt is publieke actie nodig, vinden de ondertekenaars van de verklaring. ‘Schoolstakingen, protesten, marsen – alles wat de overheid ertoe kan bewegen serieuze maatregelen te nemen tegen verdere klimaatverandering, verdient onze steun.’

Route

De klimaatstaking in Den Haag gaat vrijdag om 13.00 officieel van start. De route is 3,5 kilometer lang en leidt langs het Binnenhof, het stadhuis en verschillende ministeries.

March for Future

De March for Future is echter de hele week al bezig. Die route ging vorige week van start in Wageningen. De jongeren die daaraan meededen zullen de mars op het podium openen.

Meer over Both Ends Den Haag Klimaatstaking Politiek

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close