Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

World’s Best News slaat nieuwe weg in en gaat verder als World in Progress

Onderzoek Kort & Goed Nieuws

24 september 2019

Nieuwssite World’s Best News gaat op in een nieuwe zelfstandige organisatie: World in Progress, Kenniscentrum van de Vooruitgang. De nieuwe organisatie wil mensen inspireren om zich in te zetten voor een rechtvaardige wereld, zonder armoede, uitsluiting of geweld, en met een leefbaar milieu.

Logo van World in Progress.
Logo van World in Progress. © World in Progress / World's Best News

door Redactie Vf

World’s Best News werd ruim drie jaar geleden opgericht door Partos, The Hunger Project en Wilde Ganzen en schreef nieuws over vooruitgang in de wereld. De naam van World’s Best News zal blijven bestaan en gehanteerd worden voor publiekscampagnes van de nieuwe organisatie.

Communicatie

World in Progress gaat zelf onderzoek doen naar communicatie rond de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Doel is om de opgedane kennis te vertalen naar praktische en concrete conclusies, zodat ze door communicatieprofessionals, journalisten, leraren en vrijwilligers kunnen worden toegepast.

Ook zal de organisatie in beeld brengen hoe de wereld verandert op het gebied van ontwikkeling. Er zal worden gekeken naar de in het verleden behaalde successen, de huidige situatie en waar er in de toekomst aan gewerkt moet worden, zo veel mogelijk verpakt in inspirerende verhalen.

Team

Een groot deel van het team van World’s Best News zal zich ook voor World in Progress blijven inzetten. Verder zal het nieuwe platform samenwerken met wetenschapsjournalisten, onderzoeksassistenten, gastsprekers en vrijwilligers. Ondernemer Carel van Bemmelen, journalist Felix Meurders en directeur van The Hunger Project Nederland Evelijne Bruning vormen het bestuur.

Meer over Ontwikkelingssamenwerking Worlds Best News

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close