Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Eigenaar Dream or Donate betaalt 31 gedupeerden terug  

Kort & Goed

23 september 2019

De eigenaar van de opeens verdwenen crowdfundingswebsite Dream or Donate, Robert-Jan Mastenbroek, heeft een schikking getroffen met 31 van de gedupeerden. Gezamenlijk claimden ze ongeveer een ton. Er zal iets minder dan dat uitgekeerd worden, zegt advocaat Royce de Vries tegen de NOS.

Beeld ter illustratie: crowdfunding.
Beeld ter illustratie: crowdfunding. © Shutterstock // Andrey_Popov

door Redactie Vf

Vooralsnog lijkt de eigenaar van het crowdfundingsplatform zich daarmee aan zijn woord te houden. Nadat zijn site vorige maand plotseling verdween konden veel mensen hun ingezamelde geld niet krijgen, waardoor ze met lege handen achterbleven. Mastenbroek liet toen weten het verdwenen geld terug te gaan betalen. Veel crowdfunders reageerden sceptisch op dat bericht.

De uitbetaling zal op korte termijn gebeuren. Mastenbroek heeft persoonlijke bezittingen verkocht om de schikking te kunnen financieren, vertelde hij aan de NOS. 

‘Tevreden’

‘Wij zijn tevreden’, aldus Royce de Vries. ‘In dit soort gevallen weet je nooit zeker of het geld überhaupt terugkomt, en nu hebben we het vrij snel teruggekregen.’ Omdat via de crowdfundingssite geld werd opgehaald voor persoonlijke doelen (bijvoorbeeld voor medische behandelingen), was die snelheid extra belangrijk.

De meeste gedupeerden worden volledig vergoed voor het geld dat is verdwenen. Sommigen krijgen iets minder uitgekeerd, omdat er niet goed vast te stellen was wat de precieze schade was.

Onderzoek 

Ondertussen loopt het politieonderzoek naar Mastenbroek nog steeds. De politie Oost-Nederland is nog bezig met het verzamelen van aangiftes. Eerder werden zijn telefoons en computer in beslag genomen. Of er relevante informatie op de apparaten stond, wil de politie niet zeggen.

Bron: NOS
Meer over Actualiteit Crowdfunding Dream or Donate

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close