Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Landelijke Ride for the Roses haalt ruim 850.000 euro op

Kort & Goed

16 september 2019

Afgelopen zondag stapten in Goes ruim zevenduizend mensen op de fiets om geld op te halen voor kankeronderzoek. Ze fietsten een ronde door Zeeland en haalden daarmee een groot geldbedrag op: 852.709 euro.

Ride for the Roses 2019
Ride for the Roses 2019 © Ride for the Roses (Facebook)

door Redactie Vf

De Ride for the Roses is een jaarlijks terugkerend fietsevenement, georganiseerd door KWF Kankerbestrijding. Dit jaar deed de tocht voor de derde keer Zeeland aan, met start en finish in de Zeelandhallen in Goes. Met afstanden van 10, 25, 50 en 100 kilometer was er voor iedereen een passende afstand door het landschap.

‘Met het geweldige bedrag dat vandaag is opgehaald kan een significante versnelling in onderzoek worden gerealiseerd,’ reageerde de directeur van KWF Johan van de Gronden. ‘Daar zijn we de deelnemers, alle vrijwilligers en de provincie Zeeland ontzettend dankbaar voor.’

Naamgevers parcours

Onder de ruim zevenduizend deelnemers waren twee naamdragers van de verschillende routes aanwezig. Theo Schouwenaar, naamdrager van de route van honderd kilometer, zet zich al jarenlang als vrijwilliger in en kreeg in 2012 zelf kanker. Mede dankzij de onderzoeksprojecten naar de ziekte kon hij tot twee keer toe behandeld worden met nieuw ontwikkelde medicijnen. Ook Ilse Moerkerk, naamdraagster van de route van 25 kilometer, deed weer mee. Ze kreeg in 2014 kanker in haar heup, maar deed wel altijd mee met de Ride. Dit jaar volbracht ze de route voor het eerst met een handbike, nadat haar volledige been vorig jaar moest worden geamputeerd.

Daarnaast was ook politiek Den Haag vertegenwoordigd. Een ploeg van zes kabinetsleden onder aanvoering van Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge (CDA) maakten de tocht op hun tweewieler.

2020

De Ride for the Roses keert ook volgend jaar terug. Tijdens de slotparade werd de locatie bekendgemaakt. Het parcours wordt in 2020 in Drenthe uitgelegd, met het TT-circuit in Assen als start- en finishlocatie.

(C) Ride for the Roses (Facebook)

Meer over KWF Kankerbestrijding Ride for the Roses Sport Sponsoring Johan van de Gronden Zeeland

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close