Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Handen uit de mouwen voor World Cleanup Day

Kort & Goed

12 september 2019

Net als vorig jaar organiseert de Plastic Soup Foundation ook dit jaar weer World Cleanup Day: de grote schoonmaak van de aardbol. Vrijwilligers uit ruim 160 landen steken voor dit initiatief de handen uit de mouwen om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen. De editie van 2019 zal zaterdag 21 september plaatsvinden.

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © Shutterstock.com // Larina Marina

door Redactie Vf

Vorig jaar werd er wereldwijd 88 miljoen kilo zwerfafval van de straat geplukt door de achttien miljoen vrijwilligers die aan de grote schoonmaak meededen. De vlijtigste opruimers kon je toen in Indonesië vinden – daar waren zeven miljoen mensen op de been.

De plasticsoep groeit echter gestaag door. Tachtig procent van de plasticsoep komt vanaf het land, via rivieren in zee terecht.

De organisatie achter de World Cleanup Day gebruikt de dag ook om informatie te winnen over de herkomst en het soort afval dat op straat en in het milieu belandt. Door de afvalstromen met een app in kaart te brengen kunnen beleidsmakers gerichter werken aan oplossingen. World Cleanup Day roept vrijwilligers daarom op om in de app aan te geven welk afval ze opruimen.

Iedereen kan meedoen, door zelf een schoonmaakactie te organiseren of jezelf aan te sluiten bij een bestaand initiatief. Tot nu toe zijn er al meer dan duizend acties aangemeld via de site.

 

Meer over Vrijwilligers Milieu Natuur World Cleanup Day

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close