Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Rijksmuseum ontving vorig jaar nalatenschap van 864.000 euro

Kort & Goed

9 september 2019

Het Rijksmuseum heeft vorig jaar een erfenis van ruim 864.000 euro ontvangen. Het bedrag werd nagelaten door Johan Ambaum, de partner van de in 2006 overleden oud-directeur van het Groninger Museum, Frans Haks. Dat staat in het jaarverslag van het Rijksmuseum Fonds over 2018.

Het Rijksmuseum in Amsterdam
Het Rijksmuseum in Amsterdam © Shutterstock // Alexey Pevnev

door Redactie Vf

Dankzij de giften konden een aantal mooie aankopen worden gedaan voor het museum. In 2017 konden twee stoelen die waren gemaakt voor het paleis van de latere koning Willem II aangekocht worden. Ook werd het geld besteed aan liturgisch zilverwerk.

De gift van Ambaum, die begin 2018 overleed, is groot, vertelt het Rijksmuseum aan de Volkskrant. Het komt echter wel vaker voor dat flinke geldbedragen of waardevolle kunst aan het museum wordt vermaakt.

Meer over Nalatenschap Museum Erfenis Rijksmuseum Amsterdam

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close