Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Theo Schuyt in Volkskrant: 'Ook onderwijs kan profiteren van 'geefwet''

Theo Schuyt in Volkskrant: 'Ook onderwijs kan profiteren van 'geefwet''

Opinie

5 september 2019

'Het basis- en voortgezet onderwijs staan in het middelpunt van politieke en maatschappelijke discussies. Ik wil eens een positieve boodschap brengen. Naast terechte claims voor grotere overheidsinvesteringen in het onderwijs, liggen er kansen voor substantiële aanvullende financiële en materiële steun als onder-wijsinstellingen in staat worden gesteld én erin slagen hun maatschappelijk draagvlak te vergroten.'

educatie/onderwijs.jpg

door Redactie Vf

'Het probleem is echter de 'institutionele hardheid' van regels en procedures in het grotendeels door de overheid gefinancierde onderwijssysteem. Maar het ministerie van OCW kwam met een innovatieve 'Geefwet', die particulieren en bedrijven fiscaal aanmoedigt extra te geven aan culturele instellingen. Wellicht onbewust en onbedoeld werden zo de contouren geschetst van een nieuw en toch oer-Hollands beleidsmodel: overheid, markt én maatschappelijk betrokken draagvlak. Dit ietwat 'Rijnlandse model' kan een opening bieden uit de beleidsmatige fuik van óf overheid óf markt, het keuzemenu van het Angelsaksische model.'

Lees het volledige stuk, gepubliceerd in het katern Columns en Opinie, op de site van de Volkskrant.

Meer over Filantropie Onderwijs Theo Schuyt Volkskrant

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close