Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Filantroop Jacob Gelt Dekker (71) overleden

Necrologie

5 september 2019

Filantroop, zakenman en schrijver Jacob Gelt Dekker is overleden. Zijn uitgever heeft dat op 1 september 2019 gemeld. Hij was al langere tijd ziek. Gelt Dekker werd 71 jaar.

Jacob Gelt Dekker tijdens een TedX evenement in Amsterdam, 2009.
Jacob Gelt Dekker tijdens een TedX evenement in Amsterdam, 2009. © YouTube: TedxTalks

door Redactie Vf

Gelt Dekker was een succesvol ondernemer en zette onder meer fitnessketen Splash, de Hour Super Photo-winkels en Budget Rent a Car in de markt. Toen hij zijn ondernemingen verkocht stond hij in de Quote 500, met een kwart miljard als geschat vermogen.

Curaçao

Daarna trok Gelt Dekker naar de Caraïben, waar hij vooral op Curaçao zijn filantropische initiatieven startte. Het bekendst werd hij daar door een deel van de wijk Otrobanda te renoveren en door zich te vestigen in de wijk Kura Holanda op het eiland. Het zette daar onder andere een luxe hotel en een slavernijmuseum op.

Tegelijkertijd was Gelt Dekker was ook kritisch op het politieke systeem en de corruptie op het eiland, waardoor hij er zowel geliefd als gehaat was.

De laatste jaren was hij vooral als schrijver actief. Hij publiceerde columns, romans en reisboeken. Zijn laatste boek verscheen vorig jaar, getiteld ‘The Caribbean’, waarin hij zijn reizen in de Caraïben omschreef. 

'Vlammetje'

Voor zijn filantropie kreeg hij meerdere onderscheidingen. ‘Het leuke aan filantropie? Vergelijk het met rietvuurtje. Een vlammetje dat even de omgeving verlicht. Dat vlammetje ben ik. Je geeft even licht. Daarna doof je. Het leven is kort. Ik moet een keuze maken’, aldus Gelt Dekker.

Jacob Gelt Dekker stierf in zijn woning in Key West, Florida.

Bron: NOS
Meer over Filantropie Curacao Jacob Gelt Dekker

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close