Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Klimaatstaking 27 september gesteund door Greenpeace, Milieudefensie en Oxfam Novib

Kort & Goed

3 september 2019

Greenpeace, Milieudefensie en Oxfam Novib voegen zich bij de landelijke klimaatstaking van vrijdag 27 september en zullen gedurende die dag niet werken.

Een vlag van initiatiefnemer Fridays for Future bij een manifestatie in Duitsland.
Een vlag van initiatiefnemer Fridays for Future bij een manifestatie in Duitsland. © Shutterstock // Timon Goertz

door Redactie Vf

‘De Noordpool en de Amazone staan in brand en overal worden hitterecords verbroken. Meer dan ooit is zichtbaar hoe belangrijk ons kilmaat is en dat we niet langer zo met de aarde kunnen omgaan,’ laten de drie ngo’s weten in een statement. ‘Daarom laten wij ook van ons horen en komen we in actie.’

De klimaatstaking van 27 september wordt onder andere georganiseerd door klimaatorganisaties Fridays for Future Nederland en Earth Strike Nederland. ‘Ons huis staat in brand, hier moeten we samen iets aan doen,’ schrijven de organisatoren. Op de dag zelf start er om 13.00 een tocht door Den Haag. Ook is er een podiumprogramma.

Op 20 en 27 september wordt er wereldwijd gestaakt voor het klimaat. In 150 landen zijn acties opgetuigd en zijn gemotiveerd door eerder stakende jongeren en de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg. Met de internationale actie voeren de klimaatstakers de druk op rond de klimaattop van de Verenigde Naties in New York.

Meer over Oxfam Novib Milieudefensie Klimaat Fridays for Future Greenpeace Greta Thunberg Klimaatverandering

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close