Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Leaderboard Banner Jaarverslag.org

Warm douchen op Lowlands? Dat kan in De Badkamer van Stichting Vluchteling

16 augustus 2019

Schoon en warm douchen op Lowlands - iedere festivalganger ziet het op een gegeven moment wel zitten. Stichting Vluchteling opent dit jaar opnieuw de Badkamer, een luxe douchegebouw waar de organisatie aandacht vraagt voor de erbarmelijke situatie van vluchtelingen.

Beeld ter illustratie uit Nigeria.
Beeld ter illustratie uit Nigeria. © Stichting Vluchteling

door Redactie Vf

Met De Badkamer hoopt Stichting Vluchteling aandacht te vragen voor de situatie waarin veel vluchtelingen in Nigeria zich moeten wassen. ‘Als gevolg van de strijd tussen de Nigeriaanse regeringstroepen en Boko Haram zijn al meer dan 1,8 miljoen mensen op de vlucht’, legt directeur Tineke Ceelen uit. ‘Dat is 30 keer het aantal bezoekers van Lowlands. We bieden daarom noodhulp aan dit onvoorstelbaar grote aantal ontheemden dat in vluchtelingenkampen wordt opgevangen, en dankzij een bezoek aan onze Badkamer kunnen wij deze mensen schoon water geven om te drinken en te wassen.’

Kijkje in een vluchtelingenkamp

Op het festival, wat dit jaar van donderdag 15 augustus tot zondag 18 augustus plaatsvindt, maakt ook de virtual reality beleving weer zijn intrede. Stichting Vluchteling bracht deze VR-brillen ook al mee naar de Bevrijdingsfestivals, waar ze een groot succes bleken. Met de bril op waan je je in een vluchtelingenkamp en kan je kennis maken met de mensen die er wonen. Op die manier kan je als festivalganger ervaren hoe vluchtelingen dagelijks hun leven invulling geven.

'Dankzij een bezoek aan onze Badkamer tijdens Lowlands kunnen wij vluchtelingen schoon water geven om te drinken en te wassen'

De Badkamer staat tussen de Heineken Hal en de ingang van Camping 1, op het festivalterrein. De entree is een paar muntjes.

Meer over Vluchtelingen

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close