Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Amazon Marketplace doneert onverkoopbare producten aan goede doelen

Kort & Goed

15 augustus 2019

Heb je je ooit wel eens afgevraagd met er met al die spullen uit de webwinkel van Amazon gebeurt die niet worden verkocht? Vaak belanden de door derden aangeleverde producten bij het grofvuil, maar onder de naam Fulfillment by Amazon (FBA) Donations wil de onlinegigant de overgebleven producten gaan doneren aan goede doelen, in plaats van ze te vernietigen.

Een stapel dozen van Amazon op de drempel.
Een stapel dozen van Amazon op de drempel. © Shutterstock / Jeramey Lende

door Redactie Vf

Het plan is in eerste instantie een proef, schrijft Belgische techsite Techpulse.be. Toch zal het gaan om ongeveer drie miljoen producten per jaar in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Marktplaats

De producten komen van de Amazon Marketplace, waar burgers kun spullen kunnen aanbieden voor verkoop. Voor vijftien cent per product kunnen zij Amazon verzoeken om een product weg te gooien, bijvoorbeeld als het beschadigd is of er te weinig interesse in het spul is. Daardoor is de online winkel genoodzaakt een grote hoeveelheid spullen weg te gooien.

Met de lancering van FBA Donations krijgen deze producten een nieuw leven bij een goed doel. Amazon gaat voor de afhandeling samenwerken met de Salvation Army (het Leger des Heils).

‘Als de producten in de handen van de mensen die het nodig hebben belanden verandert dat levens en sterkt het locale gemeenschappen, weten wij,’ reageert Alice Shobe van Amazon in the Community.

Uitbereiding

FBA Donations zal per 1 september actief zijn in de VS en in het VK. Als het succesvol blijkt bestaat de kans dat het concept zich uitbreidt naar bijvoorbeeld Frankrijk, Italië en Duitsland.

Meer over Amazon

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close